Dirgahayu Indonesia ke-71

https://1.bp.blogspot.com/-Kk0J1oLXusE/V2VdIwJtoqI/AAAAAAAADr8/0eP7I2iGMcwJ_H-F3t4ckWzK22Khq7zVgCLcB/s1600/logo%2BHUT%2BRI%2B2016.jpgDirgahayu Republik Indonesia yang ke-71
Ikut mangayubagyo Kemerdekaan R.I. ke-71. Negeri yang panjang punjung gemah ripah loh jinawi, kerta raharja.
Sekali Merdeka tetap Merdeka.

Berikut persembahan Gending Ldr. DIRGAHAYU – Ktw. PAMUJI – Dolan Menyang SOLO.


Panjang punjung gemah ripah loh jinawe
Kerto lan raharjo ing Nuswantoro
Nyoto jero tancepe apadhang gde obore
Murah sandang pangan … DIRGAHAYU

Om awignam astu mana
Mugi rahayu o sagung dumadi
Anenuwun kunjuk ing ngarso Ywang Agung
Benjang lahir risang bayi
Dadyo manungso kang tangguh
Tanggap ing sasmito lantip
Prawiro jayeng palugon
Dolan menyang solo meh wae aku moh mulih
Warno-warno endah ing budhoyo
Swasono pranyoto datan mboseni
Yen wengi tan bedha koyo ing wanci rino
Akeh eden-eden kesenian nengsemake
Tansah nglam-lami kutho Surokarto

Sambang lan serawung solah bowo muna-muni
Wiwito kuno duking boso jowo
Wus lumadi ungggah-ungguh den tetepi
Sanadyan alame bedho lan dhek semono
Pembangunan nyoto wis biso di resakake
Tansah nglam-lami kutho Surokarto.

2 Comments

Filed under gendhing jawa, Musik, Renungan

2 Responses to Dirgahayu Indonesia ke-71

  1. Dirgahayu Republik Indonesia yang ke-71

Leave a Reply to Grades Home Cleaning Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.