Pancasila Jimat Sekti

imagebam.comParibasa jimat, sing kudu rinekso… Mokal biso makmur, yen mung tansah udur lan nglirwakake. Yang artinya kurang lebih : Diibaratkan pusaka, yang harus dijaga, niscaya bisa makmur, [tolong terjemahkan sendiri].

"Mustiko Pancasila, wujude suh panyawiji, Kang nyawijeke, wongso Agung Indonesia.  
Paribasa jimat, sing kudu rinekso selawase, rinuwat kanti laku, ngurmati sa podho-podho.  
Lakune toto projo, lan rukune pro kawulo.
Bisane kelakon, margining mung Pancasila, mokal biso makmur,  
yen mung tansah udur lan nglirwakake, piwulange leluhur  Pancasila jimat sekti"

  • Pancasila [Tience Pangaribuan] ciptaan Hanry Tomasoa.

Selamat Memperingati Lahirnya Pancasila 1 Juni 1945

Leave a Comment

Filed under gendhing jawa, Musik, tembang jawa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.