Tag Archives: raras irama

Aja Janji – Ki. Anom Suroto

Tembang jawa Aja Janji karya cipta Ki. H. Anom Suroto ini sebagai pepeling agar kita tidak begitu mudah mengumbar janji-janji. Janji adalah piutang yang pada saatnya musti harus ditepati, jangan sampai “blenjani” atau diingkari.

eling ojo janji yen to siro blenjani, ojo waton kondho yen ora bisa nyoto, 
jare inggih ora tau kepanggih, kasusilan ora mapan gawe kapitunan, 
luwung kondho bloko lan kanyoto, ojo demen samudono.
lan elingo tuture wong tuwo, yen ajining diri iku sabab soko lathi,
kautaman kudu dadi gegayuhan, ojo janji yen siro tansah blenjani.


Lancaran Aja Janji Pl.6 ini diambil dari album kaset Ngagem Lurik (8 tembang a.l. Titipane Anak Putu) diiringi Paguyuban Raras Irama bersama pesinen Tantinah, Suyatmi, Sulani dan Sukamti.

Leave a Comment

Filed under Budaya, gendhing jawa, Musik, Renungan, tembang jawa